Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS

 Santorini 2009
05.01.2010 02:19 | Kari Korpihete
Santorini 2009
Toinen kerta Santorinilla. 2008 asuimme Kamarissa ja 2009 Perissassa. Perissan ja Kamarin ero on mielestäni ei hirveän iso mutta merkittävä. Perissassa ei ole läheskään niin hyviä palveluita kuin on Kamarissa, ja Perissa on epäsiistimpi mutta myös rauhallisempi. Asuimme Kamarissa Hotelli Polydefkiksessä jossa meillä oli pieni yksiö mutta iso oma terassi. Perissassa asuimme Mary Bill hotellissa johon kuului myös aamiainen ja jota piti herttainen vanhempi nainen. Huone oli siisti ja sopivan kokoinen kahdelle, mutta parveke oli tosi pieni. Illan kohokohtia minulle kun istuin viinilasin ääressä parvekkeella ja purin kamerasta päivän kuvasaaliita (n.150/pvä) tietokoneelle ja säätelin Photoshopissa värejä kohdalleen. Ainoa mikä oli ikävintä koko matkassa niin oli bussimatkat Perissa- Fira-Perissa. Ne oli tosi extriime matkoja. Bussit ahdettiin aina niin täyteen ihmisiä että viimeiset oli jäädä ovien väliin. Siinä kun seisoit kuin silakat suolassa 30-40 minuuttia 2-4 kertaa päivässä niin se kyllä koetteli lomamatkalaista. Päätimmekin että seuraavalla kerralla jos/kun tulemme Santorinille niin otamme hotellin joko Firasta, Imerofiglistä tai Oiasta kun emme ole mitään rannalla löhöilijöitä vaan tykkäämme liikunnasta. Meidän piti ystävien kanssa kävellä Perissasta Mesa Vouno vuoren yli Kamariin, mutta tuulet oli kovat koko viikon niin emme lähteneet urheilee, vaan jätimme sen suosiolla seuraavaan kertaan. Joka päivä liikuimme jalan kierrellen ja valokuvaten 5-6 tuntia päivässä Fira, Imerofiglin ja Oian väliä. Lomaviikko huipentui 16.8 Santorinin jokavuotiseen Vulcanon juhlaan jossa pimeyden laskeuduttua alkaa Nea Kamenilta "tulivuorenpurkaus" ilotulitusjuhla jossa jäljitellään ilotulituksen keinoin tulivuorenpurkausta. Seurasimme ja kuvasimme sitä Firasta n.1km Perissaan menevän tien varressa olevasta Senor Zorba tavernan terassilta, joka on tosi hyvä paikka seurata esim. Auringonlaskua. Seuraava päivä olikin sitten kotiinlähdön aika ja kun taksi tuli meitä hotellille noutamaan, niin meidän ihana äidillinen hotellin emäntämme saattoi meidät henkilökohtaisesti autolle ja halasi pitkään hyvästiksi.
"Jokaisen suomalaisen pitäisi käydä kerran elämässään Santorinilla, minun jopa jo kahdesti"


 - Kari Korpihete | Kommentoi Olipahan matka!
30.07.2008 12:46 | Kari Korpihete

 Alkukesästä kun oli hieman huonot säät Helsingissä iski halu lähteä jonnekin lämpimään. Yhtenä yönä rupesin sitten surfailee netissä matkatoimistojen sivuilla etsien sopivia matkakohteita. Kreikan ystävänä etsin kohteita tietysti Kreikasta. Jo uupumukseen asti surfailtuani sattui eteeni Santorini (josta en ollut ikinä edes kuullut) "Tulivuoriperäinen taiteilijoiden ja kuvaajien suosima saari jossa mm.maailman kauneimmat auringonlaskut" sanottiin matkatoimiston sivuilla......eli kamat kassiin ja kamera reppuun ja sinne sitten. Saari on 28km pitkä, 6km leveä. Asukkaita turitikautena 12000 muuloin 2000. Saari on ollut joskus pyöreän muotoinen, mutta suuri tulivuoren purkaus n.1400 vuotta ennen ajan laskumme alkua tuhosi puolet saaresta jonka seurauksena syntyi saaren länsipuolelle mereen rajoittuva jyrkkä seinämä (kaldera) jonka laella on Fira Imerovigli ja Oia:n kaupungit. Korkeus meren pinnalta on n.500m. Juuri tämä puoli saaresta on sananmukaisesti päätähuimaavan kaunista ja kuvauksellista. Näkymät alas merelle, sekä kapeat kauppakujat, baarit, ravintolat tarjoavat elämyksiä turisteille. Tuntuu näin jälestä päin ajateltuna että sitä tuli seurattua enemmän kameran etsimen läpi kuin muuten. Auringonlaskua kerääntyi joka ilta niin mereltä kuin kalderan reunalta seuraamaan useita satoja turisteja bussilasteittain. Kun sitten auringon viime säteet painuivat horisonttiin alkoivat laivojen sumusireenit ulvoa kunnioituksestaan luonnon suurta näytelmää kohtaan. Tapahtuma jota ei unohda koskaan.
Saarella on mm. n.550 kirkkoa joista vanhimmat bysanttilaiselta aikakaudelta. Liikuntaa ja kuvaamista voi yhdessä harrastaa patikoimalla turvallisia polkuja yli vuorten toiseen kaupunkiin tai käymällä vuorilla olevissa kappeleissa (jos vaan on + 38 asteen hellekestävyyttä) Saari kokonaisuudessaan on karun kaunis mm. kun katsoo tulivuoren seinämiä ja sen muotoja, eri värejä ja purkausvalumia voi vaan todeta että:"luonto itse on maailman suurin taiteilija"
Kuvia kahden viikon aikana tuli otettua 950 jotka kaikki raw muodossa, eli kuvankäsittelyä vähäksi aikaa riittää. Kun saan niitä valmiiksi niin laitan parhaimpia tänne kotisivuilleni.
Santorini on paikka, jossa jokaisen pitäisi kerran elämässään käydä.


( Päivitetty: 05.01.2010 02:18 )

 - Kari Korpihete | Kommentoi Uusi kotisivu osoite
26.12.2007 22:59 | Ylläpitäjä

Edellinen kotisivujeni ylläpitäjä on lopettamassa maaliskuussa-08 sivujeni ylläpidon, joten täytyi tehdä uudet kannet ja hankkia uusi osoite. Vanhat kotisivuni ovat olleet käytössä toukokuusta-05, ja kävijöitä tähän päivään mennessä on ollut 11376, eli tästä jatketaan tällä uudella ilmeellä. Harmi vaan että vanhaa päiväkirjaa eikä blogia voi tänne siirtää.                                  


( Päivitetty: 27.12.2007 00:03 )

 - Ylläpitäjä | Kommentoi